Adatbank – Együttműködés

Együttműködés

Sajtóközpontunk célja, hogy egyedülálló adatbázisa és központi szerepe legyen a hazai sajtó, illetve média világának,  létrejöjjön egy bemutatkozó „Who is who? – Ki-kicsoda”, amely egyedi és különleges. Segít  szakembert találni a szerkesztőségeknek és cégeknek, munkához jutni az állást, vagy csak megbízást keresőknek.

Fő alapelv az ingyenesség és a pártsemlegesség, illetve politikamentesség! Ezzel érjük el, hogy minél többen legyenek partnerek. 

Alapvető lehetőség, hogy egy „Ki-kicsoda” jellegű életrajz alapján tudhatunk meg többet a sajtó, illetve média szereplőiről, amelynek további előnyei is lehetnek:
– akik állást keresnek, az adatlapon az egyéb információk mellett látszik, hogy állást, vagy megbízást keres (ez bármikor módosítható)
– megjelenhet egy külön területen is, ahol célzottan az álláskeresők találhatók,
– saját adatlapjáról linkelhetnek a referenciákra, 
– amennyiben van saját oldal, honlap, blog, vlog stb.,  szintén elérhetik az adatlapról (külön területen tervezzük összegyűjteni információként is az ilyen helyeket, amivel az oldalak üzemeltetőit segítjük),
– újdonságként szeretnénk elérni, hogy minél többen erősítsék bemutatkozásukat YouTube feltöltéssel is!


Ahhoz, hogy valóban érthető legyen a szándék és a lehetőség, megpróbálom bővebben megfogalmazni az alapoktól.
A 2012-ben létrehozott sajtóközpontunk alapötletét az adta, hogy „szabadúszó” újságíróként sokkal jobban kerestem, mint amikor főállásban dolgoztam. Ennek legfőbb oka az volt, hogy tudtam magam menedzselni. A „kereslet és kínálat”, illetve a munkámat segítő adatbázisok hiánya adta az ötletet, hogy egy olyan központi honlapot hozzak létre, amely a tapasztalatokat kihasználva, másoknak is segítséget nyújthat. A kezdeti időszakban ez jól működött, így sokaknak sikerült munkát és megbízást közvetíteni és az információs rész is hasznos volt. Idő hiányában a legtöbb terület nem lett frissítve, amit a GDPR is megszabdalt.
Jelenleg a média lexikon, helyi újságok, televíziók stb. adatbázisa a legerősebb, amely rengeteg olvasó számára jelent segítséget a szerkesztőségek elérésében. Az adatbázis kiadónk tevékenységét is támogatja a hirdetési együttműködések területén, amely által több helyi- és önkormányzati lap szerkesztőségével van szerződésünk, így napi kapcsolatban vagyunk, amelyek gyakran keresnek munkatársakat. Vállalatokkal, illetve vállalkozásokkal szintén folyamatosan egyeztetünk, ahova marketinges, szövegíró és egyéb területekre keresnek általában szakembert.
2021
elején több ilyen jellegű megkeresés mellett saját magazinunkhoz is kerestünk munkatársat, ezért a hirdetés mellett döntöttünk. A komoly időhiány ellenére, a régi terveket leporolva, új terület beiktatásával bővítettük a lehetőségek tárát.
Az első e-mail áradat megerősítette, hogy kínálat van bőven.
Fontos kiemelni, hogy önmagában az adatbázis nem hoz bevételt, nincs semmilyen rejtett trükk, vagy hátsó szándék. Egyszerű segítség! Valószínűleg ezért nincs hasonló honlap és ez az oka, hogy nehéz együttműködőket szerezni… 

1992-ben alapítottam cégünket, s a korábban nyomtatott Hírnök Magazin (www.hirnokmagazin.hu) napjainkban digitális formátumban kerül az olvasókhoz. A pandémia kényszerített a már előkészített váltásra, ami minden várt elképzelésnél jobban sikerült.
Hírportáljaink (fő honlapunk: www.hirnok.hu) és Információs központunk (www.info-kozpont.hu) által is jelentős számban érjük el az embereket.
Saját web-hálózatunk mellett több intézmény és cég honlapját készítettük és üzemeltetjük, így többek között a Flór Ferenc Kórház, a Tormay Károly Egészségügyi Központ… összességében, több mint 60 webcímet kezelünk.
Több önkormányzati lappal állunk szerződéses viszonyban, amelyeknek elsősorban hirdetéseket közvetítünk – szolgáltatásunkra nagy a kereslet, de csak korlátozva tudunk vállalni együttműködést.
A fentieket azért fontos kiemelni, mert úgy gondolom, a 30 éves múltnál nem lehet meggyőzőbb érv a komolyság mellett és az is látható, hogy sok területen ott vagyunk, jelentős kapcsolati bázissal rendelkezünk.
Nem újabb bevételi forrás létrehozása a cél, de természetesen nem vagyunk önmagunk és a pénz ellensége. Saját adatbázisainkat és lehetőségeinket adjuk át másoknak is.


Segítséget, együttműködőket várunk!

Nem könnyű egyszerűen meghatározni mihez várunk együttműködést, segítséget.
Összegyűjtöttem a főbb elképzeléseket, területeket, amelyek kizárólag akkor érdekesek, illetve irányítják a figyelmet honlapunkra, ha adatokkal van feltöltve és menedzselve van. Tehát, elsősorban a kapcsolatfelvétel, adatgyűjtés és marketing területeken várunk segítséget. 

BEMUTATKOZÓ – Ki-Kicsoda? Alapvetően egy olyan adatbázis, amely a sajtó, illetve média szereplőit mutatja be. Szeretnénk elérni, hogy egy olyan hely legyen, ahol fontos megjelenni. Mindenki annyit ír magáról, amennyit szeretne. Végzettség, szakmai tapasztalat stb.
Töltse fel saját bemutatkozását!

 Az ÁLLÁSKERESŐ részen „menedzselhetik” magukat, ahol szintén bármennyit írhatnak magukról.
Mindkét területen lehetőség van a referencia, saját oldal, honlap, blog, vlog stb., kiemelésével, közvetlen elérhetőségével,
– szerkesztőségek közvetlenül találhatnak újságíró, fotós, grafikus stb. területeken munkatársat,
– cégek PR cikk íráshoz, termékfotók, katalógusok elkészítéséhez, marketing feladatok ellátásához stb. találhatnak szakembereket,
Emelje ki mit vállal, mutatkozzon be!

ÁLLÁSAJÁNLATOT közvetlenül küldhetnek be a szerkesztőségek, cégek – munkatársak keresése, illetve célzottan meghatározott feladatok ellátásához
Pályázatok közreadására is lehetőség van – önkormányzati lapok kiadására, illetve egyéb feladatok pályázata
Sajtótájékoztató, sajtónyilvános esemény… meghívók feltöltése, illetve elérhetősége
A fenti területen bemutatkozásokat, információkat bárki feltölteni regisztráció után!!! Engedélyezés után jelennek meg. 

Annak érdekében, hogy minél többen tudjanak a lehetőségről és feltöltsék, marketingre, menedzselésre, illetve hirdetésre van szükség! Ehhez várunk segítséget, ötleteket!

A többi információs terület adatainak bővítéséhez is segítséget várunk, mivel az ilyen jellegű információk szintén azt a célközönséget vonzzák az oldalra, amely állást, munkát kínál.
Jelenleg működő területek:
– Médiák, szerkesztőségek elérhetősége, adatai  – Nyomtatott újságok – Televíziók – Online média…
– Hirdetési lehetőségek, vállalkozások, üzletek, szolgáltatók stb. számára,
– Újságíró, Média szervezetek adatbázisa, elérhetősége

További lehetőségek is vannak, illetve várjuk az ötleteket!

Miért éri, érheti meg? Rengeteg lehetőséget rejthet az együttműködés. Segítőink elsők között értesülhetnek az állás-, illetve munkaajánlatokról, az adatbázisok töltése, frissítése által a kapcsolattartás alkalmával, akár közvetlenül egyeztethetnek. Sokféle előnye lehet még, amelyek folyamatosan kerülhetnek előtérbe.

Röviden összefoglalva 
Lehetőségek:
– aki feltölti bemutatkozását, pozícionálja magát, különleges területen jelenhet meg a „Ki-kicsoda – Who is who?” részen (regisztráció, illetve belépés után mindenki saját magának tudja feltölteni, módosítani bemutatkozását);
– külön területen emelheti ki, hogy állást, munkát keres, akár a bemutatkozással, de lehet „menedzselősebb” stílusban is (saját maga töltheti, módosíthatja, ha állást talál törölheti);

Amiben együttműködést, segítséget várunk:
– a honlap, illetve a lehetőségek menedzseléséhez várunk segítséget, ötleteket (kiajánlók írása, közösségi oldalon elhelyezés, e-mail megkeresések küldése, kapcsolatfelvétel stb.);
adatbázisok feltöltéséhez, frissítéséhez várunk segítséget (lexikon, szerkesztőségek, szervezetek, oktatás… – adatok gyűjtése, egyeztetése stb.), olyan adatbázisok létrehozása, amelyek segíthetik is a mindennapi munkát, a profiknak és pályakezdőknek egyaránt;
– egy-két kiemelt tudású segítőre is szükség van, akik segítenek az együttműködők koordinálásában, illetve a feltöltött bemutatkozásokat, pályázatokat, meghívókat stb. ellenőrzik és engedélyezik.  

Minden segítséget és ötletet szívesen veszünk, de az okoskodók kíméljenek!

További információk honlapunkról: www.sajtokozpont.hu/honlapunkrol/ 

Kiadónk eredményesen működik, s alapvetően nem egy újabb bevételi forrás létrehozása a cél, hanem egy olyan – sok éve megálmodott – bővítés, amely a hazai média minden szereplőjének segítséget nyújt állás, munka, megbízás területen, segíti a munkát, vagy a pályakezdőknek az indulást. Természetesen ez nem jelenti, hogy „elengedjük” az anyagiakat, sőt szeretnénk elérni, hogy segítőink számára is bőségesen megtérüljön a befektetett munka.
A honlap használata ingyenes, az együttműködés önmagában nem jelent bevételt, viszont vannak elképzelések és nyitottak vagyunk minden ötletre. 
Az új területek kialakítása folyamatosan történik a jelentkezőkkel, segítőkkel együttműködve!

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy cégünk, illetve kiadónk politikailag független és kizárunk minden negatív, illetve párthoz kapcsolódó, vagy köthető megnyilvánulást.

Várjuk a jelentkezést
Meggyesi Gyula cégvezető
hirnok@hirnok.hu