Honlapunkról

Sajtóközpont / Médiaközpont
Sajtó Információs Központ

Kiadónk, a Hírnök Média 1992-ben lett alapítva! 

  SAJTÓKÖZPONT (www.sajtokozpont.huhonlapunkat 2012. elején hoztuk létre azzal a céllal, hogy egy központi helyen gyűjtsük össze a sajtóval, illetve médiával kapcsolatos információkat és segítsünk az újságíróknak munkát, a médiáknak munkatársat találni. Célunk, hogy mindenkivel együtt tudjunk működni, ezért fontos kihangsúlyozni, hogy párt és politikamentesen működünk!

ALAPÖTLET
  Újságíróként „szabadúszó” időszakaimban sokkal jobban kerestem, mint amikor főállásban, vagy szerződésesként (Magyar Nemzet, Kurír stb.) voltam lekötve. Ennek legfőbb oka az volt, hogy tudtam magam menedzselni. Az általam írt cikkek, hírek, tudósítások szinte minden vezető napilapnál, hetilapnál és havi lapnál megjelentek (Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Népszabadság, Népszava, Kurír, Hekus Magazin, 07 Magazin, Hajnali Krimi, Mai Nap, Blikk, Biztonságtechnika stb.).  A nem mindennapi palettát egyszerű menedzseléssel sikerült elérni – amely mellett valószínűleg olvasható írásokat is sikerült produkálni. Ezek az ismeretek, a „kereslet és kínálat”, illetve a hasonló adatbázis hiánya adta az ötletet, hogy egy olyan központi honlapot hozzunk létre, amely a fenti tapasztalatokat kihasználva, másoknak is hasznos segítséget nyújthat.

Működő és tervezett területek

MÉDIALEXIKON
A kapcsolatrendszer kiépítéséhez elkezdtük összegyűjteni a lapok információit, illetve a szerkesztőségek elérhetőségét,   Honlapunk központi területe a MÉDIALEXIKON, amelyben összegyűjtjük a Médiák résztvevőit, s lehetőség szerint olyan információkat is közreadunk, amelyek nem mindig szerepelnek nyilvánosan, vagy csak nem egyszerű megtalálni. Az adatokat folyamatosan gyűjtjük, bővítjük, illetve keressük a partnereket, szerkesztőségeket, médiákat, de várjuk azok jelentkezését, adatait, akiket még nem sikerült elérnünk.

HIRDETÉSEK FELADÁSA
Az adatbázis kiépítésénél  ötletet adott, hogy sok esetben a saját lapunk, a Hírnök Magazin lehetőségeivel megkeresett potenciális hirdetők kisebb területen, vagy éppen sokkal több helyen akarnak megjelenni, amelyben először általában segítettünk elérni a hirdetéssel foglalkozó munkatársat. Ekkor szembesültünk azzal, hogy nagyon sok esetben a szerkesztőségek annyira le vannak terhelve, hogy a reklámmal kapcsolatos feladatok komoly terhet jelentenek, amit általában az újságíróknak, szerkesztőknek kell megoldani. Mindenhol más a folyamat, ami általában az önkormányzat által meghatározott módon történik.  Helyenként az adminisztráció, a szerződéskötés, a fizetés, illetve az anyagleadás, vagy a hirdetés elkészítése olyan bonyolult, hogy kitartás kell annak, aki végigcsinálja. Az általunk kiépített rendszerben a modern technika minden lehetőségét kihasználva, akár percek alatt a megrendeléstől a szerződéskötésen át, a hirdetés elkészítésével és fizetéssel együtt lezajlik a folyamat.
Ezáltal h
onlapunknak kiemelkedő területe lett a HIRDETÉSFELADÁS lehetősége, amelynél az 1992. óta működő vállalkozásunk tapasztalatait és az évek alatt kialakult jelentős kapcsolatrendszert hasznosítjuk. Segítséget nyújtunk, hogy partnereinknél – önkormányzati újságokban, hirdetési lapokban, közterületi felületeken, kiemelt weboldalakon stb. – könnyen és rugalmasan tudjanak megjelenni, illetve hirdetni. Egyszerű szerződési, megrendelési lehetőséget biztosítunk, ami sokszor áthidalja és egyszerűsíti a kommunikációs és adminisztrációs problémákat!
Munkatársaink tanácsot adnak, segítenek a hely kiválasztásában, a megrendelő kitöltésében, pontosításban, a hirdetés tartalmának összeállításában, grafika elkészítésében…
Részeletek: Hirdetésfeladás folyamata – GYIK – GYakran Ismételt Kérdések

„Ki-kicsoda” / NÉVJEGYZÉK – ÚJSÁGÍRÓ, SZERKESZTŐ, FOTÓS, GRAFIKUS, FORDÍTÓ…
Alapvetően egy olyan felületet biztosítunk, ahol akár fotóval és bőséges önéletrajzzal – mindenki saját belátása szerint – bemutatkozhat, ami egyfajta lexikális adatbázis a média szereplőiről!  Ennek a bemutató, illetve bemutatkozó felületnek több kiemelkedő szerepe is van:
– mindenekelőtt az emberről, végzettségről, életpályáról stb. tudhatunk meg többet;
– az írások, fotók, blogok stb., illetve – amennyiben van – saját honlap elérhetősége által népszerűsíthetik munkájukat;
– kiemelkedő lehetőség, hogy amennyiben munkát, állást, vagy csak megbízást keres valaki, a honlap különálló, kiemelt részén is megjelenik (amely alapján már célzottan is megtalálhatják a munkaadók). Szűrőkkel lehet keresni, illetve szűkíteni szakterület, lakhely (akár külföld) és egyebek alapján.
– témajavaslatok, cikkötletek, tesztek, bemutatók, vagy például szakértők, esetleg az általuk ismert celeb interjúlehetőségét stb. is figyelemfelkeltésként kiemelhetnek;
– országosan és határainkon túl is találhatnak munkát;
– rendkívüli eseményeknél, akár az eset közeléből tudnak tudósítót, vagy fotóst, operatőrt találni a médiák;
– a saját adatlap mellett külön területen hirdetheti meg az általa nyújtott lehetőségeket;
– saját honlapra, bemutatóoldalra linkelés;
– referenciamunkák megjelenési lehetősége;
– saját hírportálunk (www.hirnok.hu) rovataiban megjelenési lehetőség (kizárólag a profilunkhoz illő, szerkesztőnk által megjelenésre javasolt írások, ami nem csak kiadónk arculata miatt fontos, de a jövőbeni munka miatt sem mindegy.);
– hírportálunk szabadon felhasználható területe által, más médiákban megjelenés;

A bemutatkozást és az egyéb lehetőségek kihasználását mindenki saját lehetőségei alapján alkalmazza. Az viszont általános nézet, hogy minél több az információ, annál nagyobb az esély, hogy munkát találjon valaki. Mindenki menedzselheti önmagát. A honlap nyitott, így például azok cégek is találhatnak megfelelő újságírót, fotóst, amelyek csak egy-egy PR cikket szeretnének készíttetni, de az elmúlt években sokféle megkeresés volt hasonló területen is.

Több szerkesztőséggel állunk kapcsolatban, akik megerősítették, hogy szükségük lenne időnként beugró, illetve állandó emberekre, amit nem mindig egyszerű találni. Gyakran keresnek meg minket is cégek, hogy segítsünk például cikk megírásában.

(Az adatbázist a GDPR bevezetése miatt újra kellett építeni.)

ADATBANK
Adatbankunk elsősorban olyan területekhez tartozó cégeket, intézményeket gyűjt össze, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a médiához:
– sajtókapcsolatok, elérések;
– szervezetek;
– szövetségek;
– oktatási intézmények;
– ügynökségek;
– nyomdák…

 MÉDIA HÍREK
A médiához kapcsolódó, hírek, érdekességek, események…

JOGSZABÁLYOK
A médiához kapcsolódó kiemelt jogszabályok

SZOLGÁLTATÁSOK 
Közvetlenül lehet megrendelni szolgáltatásokat, pl. honlap kiépítése, cikkírás, fotózás, keresztrejtvény-, sudoku készítés…

ESEMÉNYNAPTÁR
Sajtótájékoztatók, sajtó-nyilvános események helye, időpontja, leírása…


A felsoroltak részben működő területek, amelyek mellett az újabbak folyamatosan kerülnek kiépítésre, bővítésre.


Egyéb, a Hírnök Média saját területei, amelyeket Sajtóközpontunkkal együtt is hasznosítunk

HONLAPHÁLÓZATUNK
– HÍRPORTÁL
 (www.hirnok.hu)
– ÁLLÁSPORTÁL (www.jobvip.hu),
– VÁLLALAKOZÓ-KÖZPONT (www.vallalkozokozpont.hu),
– CÉGJEGYZÉK
 (www.cimjegyzek.hu)
– Mogyoród lakosságának szóló helyi hírportál (www.mogyorodi.hu)

HONLAPOK KIÉPÍTÉSE ÜZEMELTETÉSE
Saját oldalaink mellett HONLAP KIÉPÍTÉSSEL és ÜZEMELTETÉSSEL is foglalkozunk, s referenciáink között vannak vállalkozások, gyártók, szolgáltatók, de mi készítettük és üzemeltetjük többek között a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ (www.tormay.hu) és a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (www.florhosp.hu) honlapját is (további részletek: www.hml.hu.

BOLTUNK és SZERKESZTŐSÉGÜNK
Üzletünk
Mogyoródon található – központunkkal, illetve szerkesztőségünkkel egy épületben. Alapvetően vegyesbolt, de – cégünkhöz méltóan – igen széleskörű a kínálat, hiszen a napi élelmiszerektől a szerszámokon és műszaki cikkeken át a terményig, szinte minden megtalálható.

ALAPÍTÁSUNK / SAJÁT MAGAZINUNK
Fontos kiemelni, hogy kiadónk, a Hírnök Média 1992-ben lett alapítva lapkiadásra, s a kezdetektől megjelenik saját újságunk, amely napjainkban is sikeres, kedvelt olvasnivaló, amit bizonyít a terjesztési helyek visszajelzése, illetve az a tény, hogy magazinunk néhány nap alatt elfogy.


Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy cégünk, illetve kiadónk politikailag független és kizárunk minden negatív, illetve párthoz kapcsolódó, vagy köthető megnyilvánulást.
Lehetőségeink és működésünk mindenki számára nyitott!