Sajtóközpontunkról

Sajtóközpont / Médiaközpont, Sajtó Információs Központ

Kiadónk, a Hírnök Média 1992-ben lett alapítva! Sajtóközpontunk 2012-től működik!

A SAJTÓKÖZPONT (www.sajtokozpont.hu)  a lehető legtöbb információt gyűjti össze a Média területéről.  Honlapunk fontos területe a szerkesztőségi adatbázis, amelynél kiemelt szerepe van a helyi-, önkormányzati lapok adatbázisának, mivel sok esetben nehéz megtalálni a kisebb szerkesztőségek elérését. Ebben is segíít adatbázisunk – amire az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagy szükség van!
Az újságírók, szerkesztők, fotósok, grafikusok… adatbázisa mellett állás, munka és megbízási lehetőségek közvetítését is menedzseljük, illetve igyekszünk minél több információt biztosítani a sajtó, illetve média területén.
Honlapunk használata ingyenes!
 Célunk, hogy mindenkivel együtt tudjunk működni, ezért fontos kihangsúlyozni, hogy párt és politikamentesen működünk!

MÉDIALEXIKON
Honlapunk központi területe a MÉDIALEXIKON adatbázis, amelyben összegyűjtjük a Médiák résztvevőit. Az adatokat folyamatosan gyűjtjük, bővítjük, illetve keressük a partnereket, szerkesztőségeket, médiákat, de várjuk azok jelentkezését, adatait, akiket még nem sikerült elérnünk.
Kiknek segíthet, miért ajánljuk, mitől lehetnek fontosak az információk:
– helyi lakosoknak, akik bármilyen ügyben, szeretnének információt kapni, vagy adni, helyi ügyekről, eseményekről stb.
– vállalkoásoknak, üzleteknek, szolgáltatóknak, hirdetési lehetőségek megtalálására,
– reklámügynökségeknek, könnyebb tájékozódás céljából,  

Adatbázisunk nem teljeskörű és általában időszakosan változnak az adatok, amit folyamatosan bővítünk és frissítünk. 

HIRDETÉSEK FELADÁSA
Az adatbázis kiépítésénél  ötletet adott, hogy sok esetben a saját lapunk, a Hírnök Magazin lehetőségeivel megkeresett potenciális hirdetők kisebb területen, vagy éppen sokkal több helyen akarnak megjelenni, amelyben először általában segítettünk elérni a hirdetéssel foglalkozó munkatársat. Ekkor szembesültünk azzal, hogy nagyon sok esetben a szerkesztőségek annyira le vannak terhelve, hogy a reklámmal kapcsolatos feladatok komoly terhet jelentenek, amit általában az újságíróknak, szerkesztőknek kell megoldani. Mindenhol más a folyamat, ami általában az önkormányzat által meghatározott módon történik.  Helyenként az adminisztráció, a szerződéskötés, a fizetés, illetve az anyagleadás, vagy a hirdetés elkészítése olyan bonyolult, hogy kitartás kell annak, aki végig viszi. Az általunk kiépített rendszerben a modern technika minden lehetőségét kihasználva, akár percek alatt a megrendeléstől a szerződéskötésen át, a hirdetés elkészítésével és fizetéssel együtt lezajlik a folyamat.
Ezáltal h
onlapunknak kiemelkedő területe lett a HIRDETÉSFELADÁS lehetősége, amelynél az 1992. óta működő vállalkozásunk tapasztalatait, az évek alatt kialakult jelentős kapcsolatrendszert hasznosítjuk és profi munkatársaink tudását hasznosítjuk. Munkatársaink tanácsot adnak, segítenek a hely kiválasztásában, a megrendelő kitöltésében, pontosításban, a hirdetés tartalmának összeállításában, grafika elkészítésében…Segítséget nyújtunk, hogy partnereinknél – önkormányzati újságokban, hirdetési lapokban, közterületi felületeken, kiemelt weboldalakon stb. – könnyen és rugalmasan tudjanak megjelenni, illetve hirdetni. Egyszerű szerződési, megrendelési lehetőséget biztosítunk, ami sokszor áthidalja és egyszerűsíti a kommunikációs és adminisztrációs problémákat! Az is fontos szempont, hogy partnereink egyszerre tudnak feladni hirdetést több helyre, így időt spórolnak.


Kevésbé működő és tervezett területek

Honlapunk többféle lehetősége közül vannak, amelyek menedzselés hiányában, kevésbé erősek, illetve időszakosan „pörögnek”, vagy csak tervezett az indításuk..

Bemutatkuk – „Ki-kicsoda” – ÚJSÁGÍRÓ, SZERKESZTŐ, FOTÓS, GRAFIKUS, FORDÍTÓ…
A bemutatkozónak további előnyei is lehetnek:
– az emberről, végzettségről, életpályáról stb. tudhatunk meg többet;
– Újdonságként szeretnénk elérni, hogy minél többen erősítsék önéletrajzukat YouTube bemutatkozással is!
– akik állást keresnek, adatlapjuk megjelenik egy külön területen is, ahol álláskeresők találhatók,
– országosan és határainkon túl is találhatnak munkát;
– akik csak eseti megbízást tudnak, illetve szeretnének vállalni, szintén külön területen is megjelennek, 
– rendkívüli eseményeknél, akár az eset közeléből – a hely keresése alapján – tudnak tudósítót, vagy fotóst, operatőrt találni a médiák;
– saját adatlapjáról linkelhetnek a referenciákra, 
– amennyiben van saját oldal, honlap, blog, vlog stb.,  szintén elérhetik az adatlapról (külön területen tervezzük összegyűjteni információként is az ilyen helyeket),
témajavaslatok, cikkötletek, tesztek, bemutatók, vagy például szakértők, esetleg az általuk ismert celeb interjúlehetőségét stb. is figyelemfelkeltésként kiemelhetik;
referenciamunkák bemutatása;
– saját hírportálunk (www.hirnok.hu) rovataiban megjelenési lehetőség (kizárólag a profilunkhoz illő, szerkesztőnk által megjelenésre javasolt írások, ami nem csak kiadónk arculata miatt fontos, de a jövőbeni munka miatt sem mindegy);

Témajavaslatok, tudáshoz újságíró – kapcsolatok, témák kiemelésével azonnal a megfelelő embert találhatják meg (pl. híres emerek, celebek interjólehetősége, elemzések, körkérdések, szakmai cikkek…)

Sajtótájékoztató – Meghívó sajtótájékoztatóra – Szabadon feltölhetik a sajtómeghívót, események meghívőját
Pályázatok – Önkormányzati lap, egyéb feladatok elvégzéséhez…

ADATBANK
Adatbankunk elsősorban olyan területekhez tartozó cégeket, intézményeket gyűjt össze, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a médiához:
– sajtókapcsolatok, elérések;
– szervezetek;
– szövetségek;
– oktatási intézmények;
– ügynökségek;
– nyomdák…

 MÉDIA HÍREK – A médiához kapcsolódó, hírek, érdekességek, események… ITT
JOGSZABÁLYOK – A médiához kapcsolódó kiemelt jogszabályok ITT

ALAPÖTLET
  Újságíróként „szabadúszó” időszakaimban sokkal jobban kerestem, mint amikor főállásban, vagy szerződésesként (Magyar Nemzet, Kurír stb.) voltam lekötve. Ennek legfőbb oka az volt, hogy tudtam magam menedzselni. Az általam írt cikkek, hírek, tudósítások szinte minden vezető napilapnál, hetilapnál és havi lapnál megjelentek (Magyar Nemzet, Magyar Hírlap, Népszabadság, Népszava, Kurír, Hekus Magazin, 07 Magazin, Hajnali Krimi, Mai Nap, Blikk, Biztonságtechnika stb.).  A nem mindennapi palettát egyszerű menedzseléssel sikerült elérni – amely mellett valószínűleg olvasható írásokat is sikerült produkálnom. Ezek az ismeretek, a „kereslet és kínálat”, illetve a hasonló adatbázis hiánya adta az ötletet, hogy egy olyan központi honlapot hozzak létre, amely a fenti tapasztalatokat kihasználva, másoknak is hasznos segítséget nyújthat.


Egyéb, a Hírnök Média saját területei, amelyeket Sajtóközpontunkkal együtt is hasznosítunk

HONLAPHÁLÓZATUNK
– HÍRPORTÁL
– www.hirnok.hu
– ÁLLÁSPORTÁL – www.jobvip.hu
– Hírnök Ajándék – www.hirnokajandek.hu
– VÁLLALAKOZÓ-KÖZPONT
– www.vallalkozokozpont.hu
– CímJEGYZÉK
– www.cimjegyzek.hu
– Mogyoród lakosságának szóló helyi hírportál – www.mogyorodi.hu

HÍRPORTÁL – www.hirnok.hu
Hírportálunk 2004-ben indult,
amely önmagában nem termel bevételt, időszakos frissítéssel, elsősorban magazinunk bázisa, illetve háttereként működik. 

HONLAPOK KIÉPÍTÉSE ÜZEMELTETÉSE
Saját oldalaink mellett HONLAP KIÉPÍTÉSSEL és ÜZEMELTETÉSSEL is foglalkozunk, s referenciáink között vannak vállalkozások, gyártók, szolgáltatók, de mi készítettük és üzemeltetjük többek között a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ (www.tormay.hu) és a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (www.florhosp.hu) honlapját is (további részletek: www.hml.hu.

A Hírnök Médiáról röviden:
Cégünk 1992-ben lett alapítva!
A Hírnök Magazin (www.hirnokmagazin.hu) napjainkban több tízezer olvasóhoz jut el digitális formátumban, amely az országos hírek, érdekességek mellett, egyes kistérségekben regionális oldalakkal kiegészülve kerül célzottan az ott élőkhöz.

HírM@il (www.hirmail.hu) tájékoztatásunk egyedi, amely által e-mail címekre közvetítünk újságok megjelenését, híreket, érdekességeket. Országos és határon túli olvasóink mellett, települések és fővárosi kerületek lakosait érjük el célzottanHírprtáljaink (fő honlapunk: www.hirnok.hu) és Információs központunk (www.info-kozpont.hu) által is jelentős számban érjük el az embereket, közvetítünk információt, illetve segítjük a vállalkozásokat .

Saját web-hálózatunk mellett több intézmény és cég honlapját készítettük és üzemeltetjük, így többek között a Flór Ferenc Kórház, a Tormay Károly Egészségügyi Központ… összességében, több mint 60 webcímet kezelünk (www.hml.hu).

Sajtóközpontunk (www.sajtokozpont.hu) által több magazinnal és önkormányzati, illetve helyi lappal működünk együtt, így közvetlenül lehet nálunk hirdetési felületet megrendelni ezekbe a kiadványokba is. (Bp., XVII., Veresegyház, Gödöllő, Vác, Budaörs, Dabas, Dunaharaszti…)

BOLTUNK és SZERKESZTŐSÉGÜNK
Üzletünk
Mogyoródon található – központunkkal, illetve szerkesztőségünkkel egy épületben. Alapvetően vegyesbolt, de – cégünkhöz méltóan – igen széleskörű a kínálat, hiszen a napi élelmiszerektől a szerszámokon és műszaki cikkeken át a terményig, szinte minden megtalálható.

Központunk Mogyoródon található.


Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy cégünk, illetve kiadónk politikailag független és kizárunk minden negatív, illetve párthoz kapcsolódó, vagy köthető megnyilvánulást.
Lehetőségeink és működésünk mindenki számára nyitott!