Honlapunkról

Sajtóközpont / Médiaközpont

Kiadónk, a Hírnök Média 1992-ben lett alapítva! 

SAJTÓ- és MÉDIAKÖZPONT (www.sajtokozpont.huhonlapunkat 2012. elején hoztuk létre azzal a céllal, hogy egy központi helyen gyűjtsük össze a sajtóval, illetve médiával kapcsolatos információkat és segítsünk az újságíróknak munkát, a médiáknak munkatársat találni. Célunk, hogy mindenkivel együtt tudjunk működni, ezért fontos kihangsúlyozni, hogy párt és politikamentesen működünk! Az információkat folyamatosan bővítjük és minden segítséget szívesen veszünk.

HIRDETÉSEK FELADÁSA
Honlapunknak kiemelkedő szerepe van a
HIRDETÉSFELADÁS lehetőségének, 
amelynél az 1992. óta működő vállalkozásunk tapasztalatait és az évek alatt kialakult jelentős kapcsolatrendszert hasznosítjuk. Segítséget nyújtunk, hogy partnereinknél – önkormányzati újságokban, hirdetési lapokban, közterületi felületeken, kiemelt weboldalakon stb. – könnyen és rugalmasan tudjanak megjelenni, illetve hirdetni. Egyszerű szerződési, megrendelési lehetőséget biztosítunk, ami sokszor áthidalja és egyszerűsíti a kommunikációs és adminisztrációs problémákat!
Munkatársaink tanácsot adnak, segítenek a hely kiválasztásában, a megrendelő kitöltésében, pontosításban, a hirdetés tartalmának összeállításában, grafika elkészítésében…

Az alapötletet az adta, hogy sok esetben a saját lapunk, a Hírnök Magazin lehetőségeivel megkeresett potenciális hirdetők kisebb területen, vagy éppen sokkal több helyen akarnak megjelenni, amelyben lehetőség szerint segítettünk. Ekkor szembesültünk azzal, hogy nagyon sok esetben a szerkesztőségek annyira le vannak terhelve, hogy a reklámmal kapcsolatos feladatok komoly terhet jelentenek, amit általában az újságíróknak, szerkesztőknek kell megoldani. Mindenhol más a folyamat, ami általában az önkormányzat által meghatározott módon történik.  Helyenként az adminisztráció, a szerződéskötés, a fizetés, illetve az anyagleadás, vagy a hirdetés elkészítése olyan bonyolult, hogy kitartás kell annak, aki végigcsinálja. Az általunk kiépített rendszerben a modern technika minden lehetőségét kihasználva, akár percek alatt a megrendeléstől a szerződéskötésen át, a hirdetés elkészítésével és fizetéssel együtt lezajlik a folyamat. Ezeket a lehetőséget biztosítjuk partnereinknek, úgy, hogy profi munkatársaink segítenek a legjobbat kihozni a reklámból.

MÉDIALEXIKON
Honlapunk központi területe a MÉDIALEXIKON, amelyben összegyűjtjük a Médiák résztvevőit, s lehetőség szerint olyan információkat is közreadunk, amelyek nem mindig szerepelnek nyilvánosan, vagy csak nem egyszerű megtalálni. Az adatokat folyamatosan gyűjtjük, bővítjük, illetve keressük a partnereket, szerkesztőségeket, médiákat, de várjuk azok jelentkezését, adatait, akiket még nem sikerült elérnünk.

 Fő területünk a lapkiadás (havonta megjelenő újságunk a Hírnök Magazin), amely mellett honlap-hálózatot is üzemeltetünk.
A hirdetés feladásának folyamata egyszerű – sőt, általában egyszerűbb, mintha közvetlenül a szerkesztőségeket keresnék meg. A kiválasztott reklámfelülete(ke)t megrendelik, amiről érkezik egy visszaigazolás, majd átutalással rendezik a számlát. A hirdetésfeladás részleteiről, illetve a megrendelés folyamatáról készítettünk egy leírást: Hirdetésfeladás folyamata – GYIK – GYakran Ismételt Kérdések

A lehetőségeket folyamatosan építjük ki, kapacitásunk függvényében…

NÉVJEGYZÉK – ÚJSÁGÍRÓ, SZERKESZTŐ, FOTÓS, GRAFIKUS, FORDÍTÓ…
Alapvetően egy olyan felületet biztosítunk, ahol akár fotóval és bőséges önéletrajzzal – mindenki saját belátása szerint – bemutatkozhat, ami egyfajta lexikális adatbázis a média szereplőiről!
A néhány éve létrehozott Sajtóközpontunk alapját az adta, hogy segítsünk az újságíróknak, szerkesztőknek, grafikusoknak, fotósoknak… a sajtó területén elhelyezkedni. A honlap népszerű volt, viszont kiadónk egyéb területeinek fejlesztése miatt háttérbe szorult, s a válság minket is megszabdalt, de a nehéz időkben is tudtunk lépést tartani.
Az újabb fejlődések által egyre több kiadóval, szerkesztőséggel, céggel kerülünk kapcsolatba, amelyek gyakran keresnek meg minket, hogy segítsünk egy-egy feladathoz, vagy állandó munkához újságírót, fotóst, grafikust, fordítót, szerkesztőt, szervezőt… találni.

Állást, munkát, megbízást, keresők számára többféle lehetőséget biztosítunk, hogy menedzseljék tudásukat, önmagukat, illetve az alap információkon túl, akár például referenciákat is prezentálhassanak!
– adatbázisunkban bőséges lehetőséget nyújtunk a bemutatkozásra;

– a bemutatkozásnál meg lehet jelölni, milyen munkát, feladatokat tudnak vállalni, amely alapján többféle keresési rendszerben találhatnak rá;
– országosan és határainkon túl is találhatnak munkát;
– rendkívüli eseményeknél, akár az eset közeléből tudnak tudósítót, vagy fotóst, operatőrt találni a médiák;
– a saját adatlap mellett külön területen hirdetheti meg az általa nyújtott lehetőségeket;
– szolgáltatások területünkön közvetlenül megtalálhatják a tagjaink által kínált szolgáltatásokat;
– külön területen lehet megjelentetni azokat a képességeket, illetve ötletek, amelyek alapján közvetlenül megtalálhatják az ideális munkatársat (pl. cikk XY sztárral, énekessel, vagy rövid összefoglaló az ajánlott írásról);
– saját honlapra, bemutatóoldalra linkelés;
– referenciamunkák megjelenési lehetősége;
– saját hírportálunk (www.hirnok.hu) rovataiban megjelenési lehetőség (kizárólag a profilunkhoz illő, szerkesztőnk által megjelenésre javasolt írások, ami nem csak kiadónk arculata miatt fontos, de a jövőbeni munka miatt sem mindegy.);
– hírportálunk szabadon felhasználható területe által, más médiákban megjelenés;
– részvételi lehetőség értékeléses versenyünkben, amelynél a legjobb írások szerzői kiemelt honoráriumot kapnak.
A lehetőségek folyamatosan bővülnek.

A bemutatkozást és az egyéb lehetőségek kihasználását mindenki saját lehetőségei alapján alkalmazza. Az viszont általános nézet, hogy minél több az információ, annál nagyobb az esély, hogy munkát találjon valaki. Mindenki menedzselheti önmagát. Például ismert emberekkel, zenészekkel van kapcsolata, vagyis riportot tud készíteni. A honlap nyitott, így például azok cégek is találhatnak megfelelő újságírót, fotóst, amelyek csak egy-egy PR cikket szeretnének készíttetni, de az elmúlt években sokféle megkeresés volt hasonló területen is.

ADATBANK
Adatbankunk elsősorban olyan területekhez tartozó cégeket, intézményeket gyűjt össze, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a médiához:
– sajtókapcsolatok, elérések;
– szervezetek;
– szövetségek;
– oktatási intézmények;
– ügynökségek;
– nyomdák…

 MÉDIA HÍREK
A médiához kapcsolódó, hírek, érdekességek, események, jogszabályok…

SZOLGÁLTATÁSOK 
Közvetlenül lehet megrendelni szolgáltatásokat, pl. honlap kiépítése, cikkírás, fotózás, keresztrejtvény-, sudoku készítés…

ESEMÉNYNAPTÁR
Sajtótájékoztatók, sajtó-nyilvános események helye, időpontja, leírása…

HONLAPHÁLÓZATUNK
– HÍRPORTÁLUNK
 (www.hirnok.hu) mellett
– ÁLLÁSPORTÁLUNK (www.jobvip.hu),
– VÁLLALAKOZÓ-KÖZPONTUNK (www.vallalkozokozpont.hu),
– CÉGJEGYZÉK
oldalunk (www.cimjegyzek.hu) és a
– Mogyoród lakosságának szóló helyi hírportálunk (www.mogyorodi.hu) is sikeresen működik.

HONLAPOK KIÉPÍTÉSE ÜZEMELTETÉSE
Saját oldalaink mellett HONLAP KIÉPÍTÉSSEL és ÜZEMELTETÉSSEL is foglalkozunk, s referenciáink között vannak vállalkozások, gyártók, szolgáltatók, de mi készítettük és üzemeltetjük többek között a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ (www.tormay.hu) és a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (www.florhosp.hu) honlapját is (további részletek: www.hml.hu.

BOLTUNK és SZERKESZTŐSÉGÜNK
Üzletünk
Mogyoródon található – központunkkal, illetve szerkesztőségünkkel egy épületben. Alapvetően vegyesbolt, de – cégünkhöz méltóan – igen széleskörű a kínálat, hiszen a napi élelmiszerektől a szerszámokon és műszaki cikkeken át a terményig, szinte minden megtalálható.

ALAPÍTÁSUNK / SAJÁT MAGAZINUNK
Fontos kiemelni, hogy kiadónk, a Hírnök Média 1992-ben lett alapítva lapkiadásra, s a kezdetektől megjelenik saját újságunk, amely napjainkban is sikeres, kedvelt olvasnivaló, amit bizonyít a terjesztési helyek visszajelzése, illetve az a tény, hogy magazinunk néhány nap alatt elfogy.

Médiaközpontunk további lehetőségeket is nyújt (amelyek folyamatosan bővülnek):

ÁLLÁSAJÁNLATOK – Szerkesztőségi, illetve Média munkák – újságíró, fotós, fotóriporter, szerkesztő, korrektor, fordító stb. Az ajánlatokat ÁLLÁSPORTÁLUNK (www.jobvip.hu) honlapunkon lehet megtalálni.

SZOLGÁLTATÁSOK – Elsősorban a médiához kapcsolható szolgáltatásokat gyűjtjük össze (Honlapkészítés, Médiafigyelő, Hírügynökség, Nyomda stb.), amely mellett, fontos szerepe van tagjaink kapacitásának ajánlására, vagyis az egyéni munkák közvetítésének (cikkírás, fotózás, grafika stb.), ami kapcsolódik az Életrajzok / Média Ki kicsoda területhez is.

ADATBANK Adatbázisunkban többféle információt gyűjtünk össze, így többek között a sajtókapcsolatok, szóvivők, sajtóosztályok, szervezetek, szolgáltatók, médiaügynökségek… elérhetőségeit, adatait közvetítjük.

NAPTÁR / Médiaesemények, sajtótájékoztatók, sajtónyílvános rendezvények…  – A Sajtóesemények és tájékoztatók meghívói általában a szervezők adatbázisában szereplő szerkesztőségek, újságírók kapják meg. Naptárunkban olyan események meghívóját közvetítjük, amelyek érdekesek lehetnek.

Sajtóanyagok, tesztek, bemutatók – Hírportálunk a www.hirnok.hu a jövőben a Médiaközpont tagjainak is lehetőséget biztosít arra, hogy közreadja írásait (sajtótájékoztató, teszt stb.), amelyek referenciaként is szerepelhetnek, illetve a kiemelt sajtóanyagok is felkerülnek honlapunkra, ahonnan letölthetik.


Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy cégünk, illetve kiadónk politikailag független és kizárunk minden negatív, illetve párthoz kapcsolódó megnyilvánulást, mivel az ilyen jellegű írásoknál lehetetlen egyensúlyt tartani és el akarjuk kerülni, hogy bármely oldalhoz soroljanak.
Lehetőségeink és működésünk mindenki számára nyitott!


A weboldal a Hírnök Média honlap-hálózatához tartozik!

ÁSZF – Általános Szerződési / Felhasználási Feltételek

Hírnök Média központi ÁSZF – Általános Szerződési / Felhasználási Feltételek

KÖZPONTI Kapcsolat – Impresszum

Honlap készítés ajánlat

A Hírnök Média központi honlapja – www.hirnok.hu

Médiaközpont – Médiacentrum – Sajtóközpont